Auto poetsen

Astra opcDe ene bestuurder gebruikt zijn auto van A naar B te gaan. De ander bestuurder geeft nou eenmaal meer om zijn auto. De mensen die meer om zijn auto’s geven zijn vaker bezig met hun auto’s. Ze onderhouden de auto’s beter, gaan vaker naar de wasstraat, poetsen en liggen wakker als hun auto schade op loopt. Auto poetsen is een taak wat niet vergeten mag worden, zeker niet na de winter maanden.

maak nu gratis een demo-account aan >>>

Plus500

Waarom zou jij je auto laten poetsen?

De voordelen hiervan zijn natuurlijk erg groot!
voordelen Het behouden van de origineel kleur en glans
voordelen Bescherming van het lak tegen pekel en vuil
voordelen Lichte krasjes kunnen hier door verdwijnen
voordelen Een sneller verkoop succes indien de auto te koop staat
voordelen Verhoging van de dagwaarde wat kan oplopen tot wel enkelen honderden euro’s
voordelen De carrosserie zal minder snel rotten (roesten)
voordelen Langere levensduur van de carrosserie

voordelen Het herstellen van het lak


Ford Mustang

Auto’s zien een stuk beter uit wanneer ze mooi schoon zijn. door te poetsen zal de auto altijd de zelfde kleur en glans behouden. Maar ook de carrosserie om roest te voorkomen. Het op poetsen moet dus zeker af en toe worden gedaan. De auto zal er dan weer als nieuw uit zien. Je wilt jouw auto naar een autopoetsbedrijf brengen, voor dat extra beetje aandacht wat je zelf denkt niet te kunnen geven. Maar het kan ook dat jij je jouw auto wilt verkopen en hij er tip top uit moet zien. De beste manier om de carrosserie te beschermen en de oorspronkelijke glans te behouden is de auto regelmatig poetsen en in de wax te zetten. De auto zal er niet alleen stralend uitzien maar ook de levensduur verlengen. Voor een optimaal resultaat kun je in dit artikel enkele nuttige tips vinden die van pas kunnen komen tijdens de wekelijkse poetsbeurt.

maak nu gratis een demo-account aan >>>

 plus500


De beste manier om jouw auto te wassen

Stap 1.-Spuit op de voorzijde van de auto inclusief de zij spiegels in met een insectenreiniger. Laat het insectenreiniger een minuut of twee inwerken.

Stap 2.-Je kiest nu het programma ”voorwassen” met de hogedrukspuit.

Stap 3.-Je kunt nu kiezen of je de borstel gaat gebruiken van de wasstraat of je eigen emmer met shampoo en een grote spons.

Stap 4.-Je kunt nu het programma ”spoelen” kiezen en vergeet de wielkasten niet schoon te spuiten.

Stap 5.-Je kiest nu het programma ”hotwax”

Stap 6.-Je kiest het laatste programma ”vlekvrij” spoelen. De bedoeling hiervan is om zo min mogelijk vlekken te krijgen.

Nu de auto klaar is kan je de auto nog droogzemen. Het beste resultaat is om een dopje azijn toe te voegen in het zeemwater (emmer). Door dit te doen ontkalk je het water en kun je streeploos zemen zonder enige kalkresten achter te laten op het lak.

Nog een aantal bruikbare tips! Renault Megane RS

Heb je vaak last van vogelpoep? Pak een stukje toilet papier, leg dat op de plek waar de vogelpoep op ligt en maak het papier goed nat met warm water. Een paar minuutjes laten liggen om het te verzachten en vervolgens eraf trekken of met een hogedrukspuit eraf spuiten en weg is de vogelpoep. Ligt er hars op bepaalde plekken op het lak? Smeer op deze plekken een beetje brandspiritus of een remreiniger. Je haalt de hars op deze manier het makkelijkst weg.