Carwrapping

Waarom je auto laten wrappen?

Wat houdt carwrapping precies in: het wordt ook wel “het nieuwe spuiten” genoemd. Vinyl carwrap folie is niet alleen een beschermlaag voor uw originele auto lak, maar hier mee kunt u uw  auto omtoveren in een nieuwe look en dat ga ik in het kort uitleggen. Een vinyl laag (sticker laag) dat op de auto wordt aangebracht of te wel geplakt op de gewenste delen tot een mogelijkheid om heel een auto te beplakken. Wilt u een nieuwe auto beschermen tegen beschadigingen zoals steenslag, zout, krassen, verkleuren en vogelpoep dan is de carwrap folie transparant (skin folie) een oplossing. Transparant dus niet zichtbaar!! Bent u uw auto kleur zat of heeft u schade op uw auto dan is carwrap ook een optie, carwrap is vele male goedkoper dan spuiten. Maar ook bij het kopen van een nieuwe of tweedehands auto speelt een auto kleur een grote rol bij het aanschaffen van een auto, ook voor dat soort gevallen is er nu een oplossing dankzij wrapfolie. Het voordeel van deze folie is dat je het weer kunt laten verwijderen, en dat je voor de mooiste/gekste kleuren kunt gaan, zo wel in hoogglans als mat kleuren of carbon effect zonder dat je er aan vast zit! En er zijn nog meer voordelen, zo beschermt de folie ook de originele lak tegen steenslag, zout, vogelpoep, krassen, en verkleuren van de kleur. Carwrapping is ook een hype in de auto tuning wereld. Carwrap maakt alles mogelijk echt alles! Met dank aan de ” Air Free Bubble Systeem ” dat houdt in dat er in de folie lucht poortjes zijn gemaakt dat eventueel lucht belletjes kunnen verdwijnen. Denk bijvoorbeeld het crieeren van een panorama dak, of wilt u een leuke kleuren combinatie met spiegel kappen of een grill in een andere kleur.

Maar wat kost het nou een volledige carwrapping voor een auto

Maar wat kost het nou een volledige carwrapping voor een auto? Voor een gemiddelde middenklasser zoals de Opel Astra bent u ongeveer 1500,- euro kwijt maar dat is ook afhankelijk van de kleur die er gekozen wordt of effecten. Er zijn ook exclusieve kleuren leverbaar zoals metallic, parelmoer, leer en chrome. Hoe lang duurt het om een volledige auto te laten wrappen? Dat is afhankelijk van de grootte van de auto, maar je kunt rekenen op ongeveer 1 tot 3 dagen.

Aan wat moet de auto voldoen

In principe kan elke auto gewrapt worden. Alleen zijn er bedrijven die auto’s voorzien van wrapfolie op eigenrisico van de klant en dat heeft te maken met eventuele lak schade wat hersteld is in het verleden. Een auto dat in het verleden schade heeft gehad en opnieuw gespoten is kan het een risico zijn, mocht de wrapfolie over een tijdje worden weg gehaald dat er een kans is dat je het verf lak mee zult aftrekken tijdens het verwijderen van het wrapfolie. Dat heeft te maken met, een achteraf gespoten auto wordt op een ander manier gedroogd dan bij een auto dat in een autofabriek gespoten is. Het verschil is dat een auto wat af fabriek gespoten is dat het lak veel beter hecht dan bij een achteraf gespoten auto, vandaar dat er bij veel bedrijven vanaf 3 jaar wrappen op eigen risico is. Een auto die jonger is dan 3 jaar heeft in de meeste gevallen nog geen schades gehad.

Wat wordt er verwacht van de klant

De wrapfolie wordt op de plaatwerk aangebracht, het is van belang dat de auto schoon en vetvrij moet zijn. Houd ook rekening mee met een wax laag van de wasstraat of een gepoetste auto, teer, vliegjes die evoor zorgen voor een slechte hechting tussen het lak en wrapfolie. Als jij je auto voor het wrappen door de wasstraat rijdt, kies dan een programma zonder wax. Als de wrapper je auto niet schoon genoeg vindt, worden er extra schoonmaak kosten berekend.

Zijn er beperkingen als ik mijn auto laat wrappen ?

Het antwoord is nee!  Wanneer de wrapfolie is aangebracht op de auto dan wordt er ook geadviseerd de eerste week de auto niet te wassen. Daarna kunt u uw auto met de wrapfolie gewoon door de wasstraat rijden. U kunt ook uw auto met de hand wassen dat is alleen maar beter voor de levensduur en hechting van de wrapfolie. Het gebruik van een speciale auto shampoo is wel van belang voor de levensduur van de wrapfolie. Deze zijn verkrijgbaar bij de automaterialen zaak. De folie gaat ongeveer 5 jaar mee en dat is natuurlijk afhankelijk van hoe u met uw auto om gaat en wat voor zorg u aan uw auto geeft.

Denkt u dat u zelf uw auto kan wrappen ? 

Tips om zelf uw auto te wrappen. Als u handig bent met uw handen en geduldig bent dan bent u er nog lang niet, want er komt veel meer bij kijken. Op YouTube zijn er  genoeg filmpjes te zien, maar daar wordt niet alles in vertelt wat echt noodzakelijk is om te weten. Voor dat u gaat beginnen is het van belang dat de auto geen wax laag heeft, dit is namelijk slecht voor de optimale hechting van de wrapfolie. Maak de auto dus goed schoon met een shampoo wat geen wax bevat vooral langs de randen van de rubbers, onder de rubbers en loop ze vervolgens weer na. Verwijder alle vliegjes, teer en overige kleine korreltjes die zichtbaar kunnen worden. Na dat u de auto met een afwasmiddel heeft gewassen dient u deze met water af te spoelen. Wat heel erg belangrijk is zijn de wielkasten. Zorg dat je deze goed goed hebt schoongemaakt, zo wel buiten als de binnenkant. Als je deze stappen niet na zult leven is vrijwel zeker dat de wrapfolie los gaat raken, vooral in dagen met veel regen.

Maak de auto daarna goed droog ook weer langs alle randen. De auto moet helemaal vocht en vetvrij zijn. Wanneer dit niet het geval is kan het folie niet goed hechten. De werk omgeving waar u de folie wilt aanbrengen op de auto moet een omgevingstempratuur hebben van 21 graden Celsius. Een garage met een verwarming is dus noodzakelijk. Tot slot zijn we gekomen bij het laatste stap en dat is handen wassen. Maak uw handen goed schoon, vocht en vetvrij voor het beginnen met wrappen.

Succes!