Autobanden kopen

Waarom zijn autobanden belangrijk?                                                                                                                            autobanden-1

Ontdek nu wat u kunt besparen!. Autobanden vormen de enige contact tussen uw auto en de weg, zodoende is het vanzelfsprekend dat de kwaliteit van de auto band erg belangrijk is. Autobanden bestaan in allerlei maten en soorten. Zo heb je een all season band, een zomerband, en een winterband. Bij het aanschaffen van een autoband moet je dus een keuze maken voor welk weertype de band bedoeld is. De banden hebben ieder hun eigen voor en nadelen.

Klanten spreken van 20 tot 25% lagere in vergelijk tot de reguliere bandenhandel. Bandenprijzen inclusief verzendkosten en btw in Nederland.
autobandenmarkt.nl

Van april tot oktober zijn autobanden altijd de beste en juiste keuze. Ook voor droge wegen en in gematigde weeromstandigheden moeten uw banden ten alle tijde hoge veiligheid bieden. De juiste samenstelling voor de zomer is, het rubber van zomerbanden is minder elastisch dan dat van winterbanden, vooral bij hogere temperaturen. Daardoor is de rolweerstand en het slijtage ook minder. Zomerbanden geven minder geluid, en een betere stuurstabiliteit. Een ander voordeel van zomerbanden is het lagere brandstofverbruik. De optimale prestaties op droge en natte wegen met zomerbanden. Zomerbanden zijn ontwikkeld voor alle weeromstandigheden van de zomer. Dus zowel voor droge wegen, voor natte wegen en natuurlijk ook bij hoge temperaturen. Om dit mogelijk te maken hebben zomerbanden bijzondere ribben, loopvlak bars en groeven om voor een optimaal prestatiespectrum onder zomerse omstandigheden te zorgen. Elke band heeft al zijn specifieke informatie op de zijkant staan – zoals load index, velgdiameter, aspect ratio en breedte.                                        autobanden-2

Veilige profieldiepte van zomerbanden zijn; nieuwe zomerbanden hebben een profieldiepte van 8mm. Elke lagere profieldiepte vermindert de grip op een nat wegdek. De wettelijke vereiste minimale profieldiepte is 1,6mm in Nederland. Een lagere profieldiepte verhoogt het risico op aquaplaning en verlengt de remafstand. Voor veiligheid, comfort en uiteraard rijplezier, bestel hier snel en voordelig uw autobanden.

 All Season banden geschikt voor alle weersomstandigheden

All-weather banden, ook genoemd all season banden, zijn de perfecte combinatie van zomer en winterbanden. daarom all-season banden hebben bijzondere rijeigenschappen die hen in staat stellen om goed te presteren , ongeacht het weer en de weg. Met behulp van de nieuwste technologieën en de hoge kwaliteit profielen, zullen deze banden zorgen voor veilig rijden het hele jaar door. All-season banden zijn niet speciaal gemaakt voor bijzondere weersomstandigheden, maar ze kunnen heel het jaar door gebruikt worden. Ontdekt het beste alternatief voor de zomer/winterbanden en de all season banden. Waar aan herkent u een all-season band? All-season banden hebben een ”M+S” markering (ofde M&S of M.S markering) evenals winterbanden. Sommige all-season banden hebben ook de sneeuwklok symbool. De banden die zowel de M+S en de sneeuwvlok symbool dragen worden beschouwd als een hoge kwaliteit banden. Bestel hier en vind een breed aanbod aan populaire bandenmerken, tegen topprijzen!

                           Klik en ontdek wat u kunt besparen! >>> autobandenmarkt.nl

Winterbanden – veilig rijden op ijzel en sneeuw!

De weersomstandigheden in de winter kunnen plotseling veranderen. Winterbanden bieden een constante hoge veiligheid: op droge wegen, ook bij lage temperaturen, op natte wegen, op sneeuw en op ijzel. Banden met een markering M+S (ook wel M&S of MS) zijn geschikt voor winterse omstandigheden. U vindt die markering op alle winterbanden en sommige all-season banden. Enkele M+S banden hebben bovendien ook nog het sneeuwklok symbool: ze voldoen dan aan een extra hoge kwaliteitsstandaard. De samenstelling van het rubber van een winterband zorgt voor een goede grip wat cruciaal is op wegen bedekt met ijzel of sneeuw. Om betrouwbare grip bij lage temperaturen te garanderen, hebben winterbanden een speciale rubbersamenstelling die bestand is tegen lage temperaturen. daarmee zijn ze goed aan een winterse wegdek aangepast.

Het juiste profiel in de winter

autobanden-6Winterbanden hebben brede groeven in het loopvlak en extra ribben. Ribben gaan open en dicht tijdens het rijden, ze zorgen ervoor dat aandrijving en remkracht optimaal over de weg verdeeld worden. Dit resultaat in stabiliteit en een betrouwbare grip, zelfs onder zware omstandigheden. Veilig tegen aquaplaning, vooral in de winter is er het risico dat een laagje water op de weg kan leiden tot aquaplaning. Winterbanden verlagen het risico op aquaplaning door de goede waterafvoereigenschappen. Autobestuurders hebben maximale controle onder alle omstandigheden.

Reizen in het buitenland: Let op de eisen. Controleer altijd de eisen aan banden in de winter in het buitenland voor u vertrek. In sommige landen geldt een winterbandenplicht in een bepaalde periode van het jaar. Als er geen wettelijke eisen zijn voor winterbanden beslist u zelf, experts raden als vuistregel aan om met M+S winterbanden te rijden tussen oktober en begin april.  

                                                  klik en ontdek wat u kunt besparen autobandenmarkt.nl